Vad betyder utbildningsdiplomet

2 06 2008

För att bli VD eller högre chef behöver man inte ha en ”fet” utbilidning. EN undersökning gjord av Dagens Industri bland VD:ar på sveriges börsnoterade bolag visar att det är långt ifrån alla som har en högskole/universitetsexamen.

Man kan konstatera att det går att komma långt ändå bara man har en vilja och ett driv. Givetvis så måste man ju ha någon form av utbildning för vissa yrken exempelvis läkare, lärare, civilingejör etc.

Examen är en slags ”kvalitets” stämpel som är ett bevis på att man fullgjort en utbildning och lyckats prestera godkända resultat inom området. Förhoppningsvis bär man sedan med sig det också. Det är ett bevis helt enkelt! Kravet på en universitetsutbildning var mycket högre för ett par år sedan. Trots det är det idag mycket svårt att hitta några hyfsade jobb utan en utbildning. Svaret ligger nog i alla former av olika utbildningar som finns. Man kan läsa på distans via internetbaserade kurser/program, KY-utbildningar, privata instutitioner, företagsutbildningar och medborgarskolor etc. Det finns enormt mycket möjligheter att skaffa kompetens och ett utbildningsdiplom…

Det behöver nödvändigtvis inte innebära fyra års studier eller en MBA för att få ett kanon jobb!


Åtgärder

Information

Ett svar

13 08 2008
Elisabeth Ekeberg

Superbra formulerat

Lämna en kommentar